• International Mindedness
  • Basisonderwijs

Op 15 april heeft ATlas 3 op de landelijke Kinderklimaattop meegewerkt aan het allereerste Kinderklimaatakkoord. Er is toen beloofd dat dit akkoord aangeboden zou worden in Den Haag door de kinderen die één van de drie belangrijkste ideeën op dit Kinderklimaatakkoord hebben bedacht. Vandaag, woensdag 23 juni, was het zover! 

Alle kinderen van ATlas 3 mochten met Jacqueline en Mariken in de trein naar Den Haag. Daar werd het akkoord aangeboden aan twee kamerleden waaronder Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren die naar aanleiding van het Kinderklimaatakkoord kamervragen gesteld heeft. De stem van de kinderen wordt dus al gehoord in politiek Den Haag! 

In gesprek met Ed Nijpels

Een mooi moment van de dag was dat onze Atlaskinderen Ed Nijpels, de voorzitter van het Klimaatakkoord mochten interviewen. Zo werd er gevraagd wat hem nou beweegt om de verbetering van het klimaat een hoge prioriteit te geven, waarop hij vertelde dat zijn kleinkinderen hem motiveren om hiervoor te gaan. Hij vindt het belangrijk dat ook zij in een leefbare wereld kunnen leven. 

Impressie van de dag