• Voortgezet Onderwijs

Felicitaties voor een van onze docenten: Per-Gunnar Valegård! Astrofysicus Valegård rondde onlangs zijn doctoraat aan de Universiteit van Amsterdam af. Een bijzondere prestatie, want naast onderzoeker is – nu doctor! – Valegård docent natuurkunde op International School Hilversum.

De vorming van planeten in beeld

Valegård (die 17 zeventien jaar geleden vanuit Zweden naar Nederland emigreerde) deed een fascinerende studie naar de Orionnevel en legde adembenemende beelden vast die andere onderzoekers helpen de mysteries rond planeetvorming te ontrafelen. Dr. Valegård over zijn ontdekkingen: "De processen die het begin markeren de vorming van planeten en uiteindelijk het leven in ons eigen zonnestelsel zijn zo mooi om te zien, het is bijna poëtisch." Hij is ervan overtuigd dat het begrijpen van de processen achter planeetvorming cruciaal is voor het ontrafelen van de geheimen van ons eigen zonnestelsel en de potentie voor leven elders. Dr. Valegård hoopt dat fascinerende beelden die hij met mede-onderzoekers maakte de leerlingen van de International School Hilversum zullen inspireren om een carrière in de wetenschap na te streven.
Als Alberdingk Thijm Scholen zijn we uiteraard ontzettend trots dat zo'n gepassioneerde en toegewijde docent deel uitmaakt van onze schoolgemeenschap.

                wens valegard voor ish