Wat een feestelijke dag was het dinsdag 4 april op Groot Goylant; het splinternieuwe Technolab is namelijk geopend! Ineke Bruinsma, directeur van Groot Goylant, en projectleider Raymond Kok van Sterk Techniek Onderwijs het Gooi verrichtten samen met leerlingen de officiĆ«le opening.

Daarmee is het vierde lab van Maak het met techniek een feit. De andere labs zijn te vinden in College de Brink (Laren), Yuverta (Naarden) en het Hilfertsheem College (Hilversum). Leerlingen van Groot Goylant zorgden voor een hapje en een drankje en lieten bovenal zien wat het nieuwe lab te bieden in Groot Goylant heeft.

Maak het met techniek

Het platform Maak het met Techniek is bedacht door Sterk Techniek Onderwijs het Gooi (STO) een samenwerkingsverband van scholen uit het primair en voortgezet onderwijs, het mbo en het bedrijfsleven. Doel van dit initiatief is alle kinderen in het Gooi hun talenten voor techniek te laten ervaren, zodat zij al in een vroeg stadium enthousiast worden over een toekomst in de techniek en technologie. Daarnaast werkt STO aan meer afstemming op het thema techniek in de keten po-vo-mbo. 

Twee thema's
In het lab van Groot Goylant kunnen leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen uit de regio, dus ook die van andere scholenorganisaties, in een uitdagende omgeving aan de slag met opdrachten rond de thema's Future Living en In the Picture.
Future Living laat leerlingen kennismaken met domotica en andere slimme toepassingen voor in huis. In the Picture gaat over het (maken) van fake nieuws en demonstreert bijvoorbeeld green-screentechnieken. De overige drie labs in bovengenoemde scholen bieden ieder weer andere thema's vanuit 'de 7 werelden van techniek' aan.

techlab 1techlab 6techlab 8techlab 9techlab 4