• Basisonderwijs
  • Community life

De leerlingen van basisschool de Binckhorst – St. Jan in Laren mogen trots zijn! Zij knutselden allerlei moois om te verkopen op de kerstmarkt van de school. Hun harde werken bracht vervolgens maar liefst € 3.125 ,- op voor stichting Beat Batten. Een cheque met daarop het eindbedrag is vrijdagmiddag 22 december jl. overhandigd aan ambassadeur Erik de Zwart. 

In actie voor het goede doel

Elk jaar organiseert basisschool de Binckhorst – St. Jan een inzameling voor een goed doel. Deze inzameling maakt deel uit van meerdere kerstactiviteiten, waaronder ook een bezoek aan de kerk en een gezellig kerstdiner. Alle leerlingen hebben iets geknutseld om geld op te halen: van kerstkransen tot ornamenten voor in de kerstboom en van gesoldeerde cadeautjes tot potjes zelfgemaakte appelmoes. 

In de afgelopen weken hebben alle leerlingen informatie gekregen over stichting Beat Batten, zodat zij goed wisten voor welk goed doel de school geld inzamelde. De ziekte van Batten is een slopende, dodelijke stofwisselingsziekte bij kinderen. De bekende Laarder Erik de Zwart is al meer dan 10 jaar ambassadeur van stichting Beat Batten. Uit handen van directeur Marline Gijzel-Schaapherder ontving hij een cheque met daarop het mooie eindresultaat. Laarder Courant de BEL besteedde ook aandacht aan de kerstactie van de school.

uitreiking cheque beat batten

Ambassadeur Erik de Zwart ontvangt de cheque uit handen van directeur Marline Gijzel-Schaapherder.

 beat-batten.jpeg