• Basisonderwijs
  • Creatieve technologie

Bij Alberdingk Thijm Scholen is creatieve technologie een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Ook dit schooljaar konden leerlingen van groep 5 t/m 8 daarom weer deelnemen aan de lessenserie 'Leren programmeren voor leerlingen in het basisonderwijs'. De lessen werden op de dinsdagmiddag gegeven in onze eigen Techspace; het expertise- , innovatie- en ervaringscentrum op het terrein van onderwijs en technologie voor leerlingen, leerkrachten en docenten.
'Leren programmeren' gaat om meer dan alleen het begrijpen van de werking van computers. Het lesprogramma geeft kinderen ook meer inzicht in techniek en de aanpak van complexe opdrachten en helpt hen probleemoplossend te denken en te leren van eerder gemaakte fouten. In de lessen komen verschillende technieken, programma's en ICT-toepassingen aan bod; van robots, tot games of apps. 

Certificaten voor alle deelnemers

Op dinsdag 27 juni waren de presentaties van het eindresultaat van alle lessen. Nadat twee robothoofden, de Oh-bots, de aanwezigen hadden verwelkomd, ontvingen leerlingen een certificaat als bewijs van deelname aan deze cursus. Daarna presenteerden zij hun werkstukken. Het was weer een zeer geslaagde middag! Ook komend schooljaar zal de lessenserie weer worden aangeboden.

 

 racebaan.jpeguitreiking.jpegoh-bots.jpeg