• International Mindedness
  • Basisonderwijs
  • Community life

International School Hilversum (ISH) op de Emmastraat heeft leerlingen van over de hele de hele wereld, er worden vele talen gesproken en de school kent dus een veelheid aan culturen. Dit betekent echter niet dat er geen aandacht is voor belangrijke Nederlandse feestdagen en tradities.

Kings Day

De leerlingen van het Primary Years Programme (de basisschool van de ISH) maken in hun lessen al vroeg kennis met de Nederlandse taal en tradities. Een van de belangrijke tradities die daarbij hoort, is de jaarlijkse viering van Koningsdag of Kings Day, meestal op de laatste vrijdag voor de start van de meivakantie. Het is een oer-Hollands festijn, met een eigen vrijmarkt, optredens en traditionele spelletjes. In verschillende groepjes bereiden de leerlingen zich tijden de lessen Nederlands voor. Op de dag zelf leggen ze - uiteraard in het oranje gekleed - hun kleedjes neer. Sommigen spelen op een muziekinstrument of doen goocheltrucs, anderen verkopen speelgoed, zelfgemaakte knutsels of eten en drinken. Het geld dat wordt opgehaald is vervolgens bestemd voor een goed doel.

Zaklopen en koekhappen

Ook dit jaar zullen de leerlingen traditionele spelletjes spelen. Een groep leerlingen van Grade 11 (DP 1) zal de activiteiten leiden. De kleuters en leerlingen van groep 3 kunnen kiezen uit een eier- en lepelrace, zaklopen, spijkerpoepen en blikgooien. Voor de oudere leerlingen is er daarnaast ook koekhappen en 'prik Den Haag op de kaart van Nederland'. Oranjeplezier gegarandeerd!

ish-oranje.jpegballengooien-ish.jpegish-kings-day.jpeg