• International Mindedness
  • Basisonderwijs

In het kader van een internationaal uitwisselingsproject had basisschool Merlin in Eemnes eind november een groep leerlingen uit Duitsland op bezoek. In het voorjaar reisde er al een groep leerlingen van Merlin naar het Duitse Aurich af en nu was het dus de beurt aan de Duitse kinderen om hierheen te komen. Het doel van de uitwisseling: eens letterlijk ‘over de grens’ kijken, in contact komen met kinderen uit een andere cultuur en de Engelse taal oefenen. Voor tweetalige basisschool Merlin was de uitwisseling dus een mooie gelegenheid om de Engelse spreekvaardigheden in de praktijk te brengen.

Even wennen aan elkaar

In het begin vonden de kinderen de ontmoeting met elkaar best spannend. Maar gedurende het tweedaagse bezoek werden zij vrijer en wisselden ze steeds meer informatie met elkaar uit. Daarbij hielp het dat ze voor verschillende activiteiten met elkaar moesten samenwerken. Er was volop tijd om over van alles en nog wat te kletsen zoals over lievelingskleuren en hobby's, de verschillen tussen de scholen, over de vraag waarom niemand in Nederland een helm draagt op de fiets in Nederland en wie er aan de beurt was om de schommel te duwen. Eigenlijk was het bezoek veel te snel ten einde. Maar gelukkig maakten veel leerlingen afspraken met elkaar om de nieuwe vriendschappen voort te zetten. Al met al was het een zeer geslaagde en verrijkende uitwisseling!

duitse leerlingen op bezoek bij merlin bezoek merlin erasmus klein

International Mindedness

De uitwisselingsreis met Duitsland is gesubsidieerd vanuit de officiële Erasmus+ Accreditatie die Alberdingk Thijm Scholen sinds 1 februari 2022 heeft. Daar zijn we erg blij mee. Deze accreditatie is een erkenning voor onze internationale activiteiten en samenwerkingsprojecten. Als Alberdingk Thijm Scholen beschrijven we in ons beleidsplan duidelijke en toekomstbestendige plannen voor internationalisering en dragen we graag onze waarde International Mindedness uit. Daaronder vallen thema's als Multilingualism, Intercultural Understanding en Global Engagement. De uitwisselingsreis met Aurich past hier dus goed bij.

logo.jpeg