En toen wist je het: je wordt leraar! Een prachtige keuze, want het is afwisselend, absoluut zinvol en dankbaar werk. Maar het is ook een nieuwe stap in een nieuwe wereld. Daarnaast ben je niet van de ene op de andere dag leraar. Gelukkig sta je er bij Alberdingk Thijm Scholen niet alleen voor en zorgen we voor een goede (betaalde) opleiding, persoonlijke begeleiding en coaching tijdens dit nieuwe avontuur. Zodat je goed begint aan het volgende hoofdstuk van je carrière. En daar gaat het om.

Een zij-instromer volgt, afhankelijk van vooropleiding en ervaring, een werk- en opleidingstraject van een tot vier jaar en komt in dienst van een school(bestuur) zoals Alberdingk Thijm Scholen. Je start het oriëntatietraject met een kennismakingsgesprek. Na het succesvol doorlopen van het traject, wordt er een school gezocht waar je ervaring als leraar op doet. Je komt zelfstandig voor een groep of klas en besteedt daarnaast nog zo’n 12-15 uur per week aan de opleiding. Na het voltooien van je opleiding heb je een wettelijke lesbevoegdheid en heb je de garantie op een baan in het onderwijs. 

3

 

 

 Sta jij op het punt de keuze te maken om over te stappen naar het basisonderwijs? En heb je een afgeronde mbo-4, hbo- en/of wo-opleiding?  

 

 Lees de ervaringen van een zij-instromer

Hoe werkt het?

Een zij-instromer volgt een werk- en opleidingstraject van twee tot vier jaar en komt in dienst van een school(bestuur zoals Alberdingk Thijm Scholen. Je start met een oriëntatietraject dat start met een kennismakingsgesprek. Na het succesvol doorlopen hiervan wordt er een school gezocht waar je leservaring op doet. Je krijgt de volledige verantwoordelijkheid voor een groep en besteedt daarnaast nog zo’n 12-15 uur per week aan de opleiding. Na twee jaar heb je een wettelijke lesbevoegdheid en je krijgt de garantie op een baan in het onderwijs. 

Drie startmomenten per jaar

Bij Alberdingk Thijm scholen hebben we driemaal per jaar een zij-instroomtraject. Een traject bestaat uit de volgende stappen: 

  • het kennismakingsgesprek
  • de oriëntatiefase (meelopen op school, speeddates met schoolleiders, deelname aan een crashcourse lesgeven),
  • een portfolio- of toetsfase (je stelt een portfolio samen van verworven kennis en competenties en neemt deel aan het geschiktheidsonderzoek van de opleiding)
  • de opleidingsfase (je werkt als leerkracht en/of onderwijsassistent volgt tegelijkertijd het opleidingstraject).

Wil je eerst een dagje meelopen om te kijken of leraar iets voor jou is? Neem contact op met Maike van der Linden en Harriët Kok op: coaching.po@atscholen.nl

 

 

Persoonlijk advies & Contact

Wil je erachter komen of het basisonderwijs iets voor jou is? We komen graag met je in gesprek om  je meer te vertellen over de zij-instromers. Ook als je eerst eens rond wilt kijken in een school dan ben je van harte welkom. Onze coaches Maike van der Linden (links op de foto) en Harriët Kok (rechts op de foto) kunnen je alles vertellen.

Contactformulier

maike schoolfoto 1 copy copy     hk

Koen van Praag, directeur de Wilgetoren over zijn passie voor het onderwijs: 'The sky is the limit.'