En toen wist je het: je wordt leraar! Een prachtige keuze, want het is afwisselend, absoluut zinvol en dankbaar werk. Maar het is ook een nieuwe stap in een nieuwe wereld. Daarnaast ben je niet van de ene op de andere dag leraar. Gelukkig sta je er bij Alberdingk Thijm Scholen niet alleen voor en zorgen we voor persoonlijke begeleiding en coaching tijdens dit nieuwe avontuur. Tevens worden de opleidingskosten door AT-Scholen gefinancierd. Zodat je goed begint aan het volgende hoofdstuk van je carrière. En daar gaat het om!

3

Sta jij op het punt de keuze te maken om over te stappen naar het basisonderwijs? En heb je een afgeronde mbo-4, hbo- en/of wo-opleiding?  

 thumbnail img 5370

Lees de ervaringen van een zij-instromer

Hoe werkt het?

Een zij-instromer volgt afhankelijk van vooropleiding en ervaring, een werk- en opleidingstraject van twee tot vier jaar en komt in dienst van Alberdingk Thijm Scholen. Voordat je een benoeming krijgt bij Alberdingk Thijm Scholen en start met je opleiding, neem je deel aan het oriëntatietraject van AT-scholen. Na het succesvol doorlopen van dit oriëntatietraject, kom je afhankelijk van je opleiding en ervaring als leerkracht of leerkrachtondersteuner op één van onze basisscholen te werken. Daarnaast besteed je nog zo’n 12-15 uur per week aan de opleiding.

Twee startmomenten per jaar

Bij Alberdingk Thijm scholen starten we twee keer per jaar met het oriëntatietraject. Dit traject bestaat uit de volgende stappen: 

  • het voeren van een kennismakingsgesprek
  • het meelopen op één of meerdere van onze basisscholen
  • deelnemen aan de speeddates met schoolleiders en schoolopleiders van AT-Scholen
  • deelnemen aan de Crashcourse waarbij de basisbeginselen van het lesgeven onderwezen worden. Dit omvat vijf lesavonden en vier stagedagen op een van onze basisscholen.

Na het succesvol afronden van het oriëntatietraject doorloop je de volgende fases:

  • de toelatingsfase; het opstellen van portfolio en uitvoeren van een geschiktheidsonderzoek en/of het maken toelatingstoetsen
  • de opleidingsfase; je werkt als leerkracht of als leerkrachtondersteuner en volgt tegelijkertijd het opleidingstraject.

Persoonlijk advies & Contact

Wil je meer informatie om te ontdekken of het vak van leraar in het basisonderwijs iets voor jou is?
Neem dan contact op met onze coaches Bo van Altena, Maike van der Linden en Harriët Kok middels coaching.po@atscholen.nl.

We komen graag met je in gesprek om  je meer te vertellen over zij-instromen. Ook als je eerst eens wilt rondkijken in een school dan ben je van harte welkom. Maike (links), Harriët Kok (midden) en Bo (rechts) kunnen je alles vertellen.

Contactformulier

maike schoolfoto 1 copy copy     hk    portet bo van altena copy copy

Koen van Praag, directeur de Wilgetoren over zijn passie voor het onderwijs: 'The sky is the limit.'