Leren waar het écht om gaat. Daar gaat het om bij Alberdingk Thijm Scholen. Welke school je ook kiest, je zult op elke school iets van deze visie terugzien en herkennen. Door onze krachtige samenwerking, kunnen we onze leerlingen mooie extra voorzieningen aanbieden om zo het onderwijs boeiender te maken, zoals een Techspace en een Buitenhuis. Met onze eigen schoolbus faciliteren we ook het vervoer naar deze locaties en kunnen gemakkelijker excursies worden georganiseerd.

Begeleiding

Leerlingen die te maken krijgen/hebben met niet-schoolgerelateerde problematiek die de schoolloopbaan verstoort/in de weg staat, ​kunnen in aanmerking komen voor extra begeleiding vanuit het W.J.F. Nuyens Instituut. Ruim 30 specialisten zetten zich dagelijks in voor leerlingen met die (tijdelijk of langer) begeleiding nodig hebben op sociaal- emotioneel gebied, taal of leerlingen die cognitief hoogbegaafd zijn. ​

Techspace

In de Techspace kunnen leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs onder deskundige begeleiding aan de slag met de vele verschillende workshops die wij binnen ons programma aanbieden. 

  • Mediaspace: green screen, stop motion, 360 graden fotografie, augmented -en virtual reality
  • Robotspace: met een ruime keuze aan programmeren en robots
  • Makerspace: 3D printing, laser snijden, techniek
  • Musicspace: synthesizers & keyboards en muziekprogramma's op de computer en instrumenten

 

MEER OVER TECHSPACE

Schoolbus

Alberdingk Thijm Scholen heeft een eigen ​schoolbus met plaats voor een hele klas. De bus kan door alle scholen die zijn aangesloten bij Alberdingk Thijm Scholen worden ingezet voor uitstapjes in het Gooi en omgeving. Niet alleen voor het Techspace en Buitenhuis maar ook voor ritjes naar het museum of een concertzaal. Zo konden leerlingen van de Wilge het afgelopen jaar met de bus naar een muziekvoorstelling van Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Leerlingen van de Binckhorst - St. Jan gingen dit jaar al een keer naar het Scheepvaartmuseum en leerlingen van de KinderCampus naar het Rijksmuseum. De kans is groot dat je de bus al eens voorbij hebt zien rijden want hij is bijna elke dag op de weg.​​

Buitenhuis

Het Buitenhuis in 's Graveland is een gerenoveerde boerderij uit 1634. Het is een plek met een grote tuin, een keuken, een kamer zo groot als een lokaal, een opkamer en op de eerste verdieping twee kleine kamers. Het ligt midden in het bos, pal naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Leerlingen kunnen er ook koken.
Het huis en de ruime tuin grenzen aan het  bosgebied Boekesteijn (naast bezoekerscentrum Gooi- en Vechtstreek). Er ligt kant-en-klaar lesmateriaal, of docenten/leerkrachten kunnen zelf iets ontwikkelen.