• Basisonderwijs

Het kabinet heeft gisteravond een persconferentie gehouden. Er is besloten de basisscholen te sluiten. De leerlingen blijven vanaf maandag 20 december 2021 thuis, tenzij opvang op de school noodzakelijk is. Onderwijs zal volgende week nog beperkt worden aangeboden in de vorm van lespakketten.

Kerstontbijt (thuisbezorgd)

De dagen voor de kerstvakantie vinden veel vieringen en sociale activiteiten plaats op school, leerlingen kijken daar altijd echt naar uit en het is heel jammer als de kinderen dat nu opnieuw moeten missen. De meeste scholen hadden daarom al wel een alternatief plan klaarliggen. Carolina Schamhart, directeur Hobbitstee in Eemnes: 'We hebben de kerstviering al een paar weken geleden naar voren gehaald. We hebben morgen het kerstontbijt in plaats van een diner dat wordt verzorgd door een restaurant in de buurt, op het schoolplein komt een koek-en-zopie met warme chocolademelk en het Hobbitstee schoolorkest gaat de groepen langs.' Kinderen die ziek zijn of in quarantaine zitten krijgen een kerstontbijtje thuisbezorgd door leden van oudercommissie vroeg in de ochtend; deze kinderen zijn via een online meet bij het ontbijt. Ook de KBS Bernardus had pro-actief al de ouders benaderd met de mededeling dat de kerstviering mogelijk zou worden verplaatst naar een week eerder.

Nuttige invulling

De teams zijn volgende week zoveel mogelijk op school aanwezig. Zij kunnen vast voorbereidend werk doen voor na de vakantie. Koen van Praag, directeur de Wilgetoren: 'Deze tijd vraagt om een hybride benadering: er is een kans dat ook na de kerstvakantie scholen dicht blijven. Ik wil dat mijn teamleden hierop voorbereid zijn.' Andere scholen willen zich voorbereiden op verbouwingen die in de kerstvakantie plaatsvinden en willen eens flink gaan opruimen in de school.

'Deze tijd vraagt om een hybride benadering: er is een kans dat ook na de kerstvakantie scholen dicht blijven. Ik wil dat mijn teamleden hierop voorbereid zijn.'