• Creatieve technologie

Het Buitenhuis is het voormalige voorhuys van boerderij Brambergen in 's-Graveland. Een huis uit 1634 dat Natuurmonumenten ter beschikking heeft gesteld aan Alberdingk Thijm Scholen. Het is een fijne plek met een grote tuin, een keuken, een kamer zo groot als een lokaal, een opkamer en op de eerste verdieping twee kleine kamers. Daarnaast is er veel ruimte om de boerderij heen.

buitenhuis groen copy buitenhuis 2

Natuurlessen

Alle scholen kunnen gebruikmaken van dit 'klaslokaal in het bos', voor educatieve doelen en sociale activiteiten.​ Er is kant-en-klaar lesmateriaal rond natuurthema's beschikbaar voor leerlingen van alle niveaus. Daarnaast worden er in het Buitenhuis vanuit Makerspace - onderdeel van Techspace - technieklessen verzorgd voor basisschoolleerlingen en leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Bamboestieken

De afgelopen weken hebben veel leerlingen weer genoten van diverse activiteiten bij het Buitenhuis. Zoals bijvoorbeeld van het 'Kabouterpad Bloemen & Insecten' voor de kleuters tot de kompastocht voor leerlingen vanaf groep 5. Vanaf komend schooljaar is er een nieuwe activiteit: 'Bamboestieken' (zie foto hieronder). Leerlingen gaan met bamboestokken en elastieken aan de slag om samen een stevig bouwwerk te maken. Goed voor de groepsdynamiek!

bamboestieken.jpeg