AT Scholen
  • Nieuws
  • Voortgezet Onderwijs
  • Basisonderwijs
  • Community life

Sportieve samenwerking met basisschool de Wilge: Goed voor de sociale vaardigheden.

 
'Ik vind dit leuker om te doen dan verwacht en heb echt een heel sportief, leuk groepje", zegt Sem, leerling havo 3 van het St. Aloysius College, terwijl hij een spelletje uitlegt aan de kinderen van groep 1/2 van de WIlge.   
Vandaag is het sportdag op basisschool de Wilge en de derdejaars havo leerlingen van het St. Aloysius College begeleiden vandaag zelfstandig de kinderen in groep 1 en 2. 
'Ik wist niet dat ik het zó leuk vond om met kleine kinderen te werken.'
 "Wij vinden de samenwerking tussen de scholen een waardevolle aanvulling op ons onderwijs. We zien dat de leerlingen uit hun comfortzone worden gehaald, ze verleggen daarmee hun grenzen en ontdekken hun talenten,' aldus Wendy Leutscher, afdelingsleider havo 3.
 
Vaardigheden
'Ik wist niet dat ik het zó leuk vond om met kleine kinderen te werken, zegt een van de leerlingen. Met het begeleiden van een groepje kinderen leren ze belangrijke sociale vaardigheden zoals samenwerken en leiderschap. Minstens zo belangrijk als de kennis die je in bijvoorbeeld de wiskundelessen op school opdoet. Daniëlle Kramer, afdelingsleider en gymdocent op het St. Aloysius College vult aan: 'Zo zullen de ALC-leerlingen de Koningsspelen in april in het Engels begeleiden op de Hilversumse Junior Campus, basisschool voor tweetalig onderwijs.' En wat vonden de Wilge kinderen er zelf van om eens een andere meester of juf te hebben? 'Meester Luuk is echt mijn favoriete meester,' aldus een van de kleuters.