De KinderCampus heeft het keurkerk Eco-schools ontvangen. Eco-Schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er bijna 20 miljoen leerlingen in 68 landen mee. Met Eco-Schools verduurzamen de leerlingen de school van binnenuit. Met behulp van de zeven stappen werken de leerlingen toe naar het internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Zeven stappen

Voordat je als school de Groene Vlag kunt behalen kom je eerst in aanmerking voor het Bronzen certificaat (na stap 4) en het Zilveren certificaat (na stap 5). Ook daarna blijven scholen zich ontwikkelen en vindt er elke twee jaar een audit (keuring) plaats om de Groene Vlag te houden. Kindercampus in Hilversum voldoet aan alle eisen voor het krijgen van de Groene Vlag van Eco-Schools. Dat betekent dat alle zeven stappen van het Zevenstappenplan goed zijn uitgevoerd.

Uit het rapport:

Met jullie 155 leerlingen en 10 docenten zijn jullie onderdeel van een wereldwijde beweging van Eco-Schools met 20 miljoen leerlingen en 1,4 miljoen docenten!

Een mooi voorbeeld van International Mindedness: #Daargaathetom