• International Mindedness

Alberdingk Thijm Scholen is sinds twee jaar business buddie van UNICEF. Zo ondersteunden onze scholen met diverse acties al het project Can't wait to learn. Dit project (dat inmiddels is afgerond) had tot doel kinderen in lastig te bereiken gebieden in Soedan ook onderwijs te laten volgen via tablets die werken op zonne-energie.

Plastic Bricks voor Ivoorkust

Op dit moment ondersteunen we het project Plastic Bricks; van gerecycled plastic worden 'stenen' gemaakt voor de bouw van klaslokalen in Ivoorkust. ‘We zijn superblij met de bijdrage van Alberdingk Thijm Scholen’, aldus Joliene Heimgartner van UNICEF Nederland. ‘Zonder hulp kan UNICEF lang niet zoveel werk verzetten. Met de opbrengst van alle acties kunnen we meer kinderen in Soedan en Ivoorkust naar school laten gaan.’

plastic bricks uni280302

 unicefbusinessbuddiestransp

 

 

Documenten

Kerstmarkt voor UNICEF

In de laatste schoolweek voor de kerstvakantie van 2022 organiseerde basisschool de Hobbitstee in Eemnes een kerstmarkt. Het goede doe: Plastic Bricks van UNICEF. Weken van voorbereiding gingen eraan vooraf. De kinderen maakten allerlei mooie kerstversieringen, waardoor ze en passant kennismaakten met allerlei nieuwe technieken. De markt werd drukbezocht. De oudste leerlingen stonden achter de verschillende kraampjes om de zelfgemaakte versieringen te verkopen met het fantastische bedrag van € 1.073,65 als eindresultaat.

'Door ons aan UNICEF te verbinden horen we bij een grote organisatie die op mondiale schaal kinderen hulp geeft. Als scholengroep die International Mindedness en Creatieve Technologie als speerpunten heeft, vinden wij het belangrijk om ook impact te kunnen maken op plekken waar kinderen niet de onderwijsvoorzieningen hebben zoals wij die hier hebben. Wij dragen daar graag aan bij: leerlingen zetten zich in voor elkaar,' aldus Saskia Makker - Velthuis, bestuursvoorzitter Alberdingk Thijm Scholen.

Can't Wait to Learn

Soedan heeft gemiddeld 10 zonuren per dag, wat veel kansen biedt om met zonne-energie te werken. Drie miljoen kinderen in dit land kunnen niet naar school. Vaak zijn er geen scholen in de gebieden waar zij leven, of kunnen ze hun huis niet uit als gevolg van conflicten of overstromingen. Onderwijs via een tablet biedt daarom uitkomst. Via het project Can’t Wait to Learn leerden al ruim 5800 kinderen in Soedan al lezen, schrijven en rekenen.