• International Mindedness

Scholen die deel uitmaken van Alberdingk Thijm gaan UNICEF helpen om Soedanese kinderen onderwijs te bieden. Met tablets die werken op zonne-energie, kunnen kinderen in lastig te bereiken gebieden ook onderwijs volgen. ‘We zijn superblij met de bijdrage van Alberdingk Thijm Scholen’, aldus Joliene Heimgartner van UNICEF Nederland. ‘Zonder hulp kan UNICEF lang niet zoveel werk verzetten. Met de opbrengst kunnen we meer kinderen in Soedan naar school laten gaan.’

 unicefbusinessbuddiestransp

 

 

Documenten

Eerste opbrengst van International School Hilversum

Alberdingk Thijm Scholen is de eerste onderwijsorganisatie in Nederland die een zakelijk partnership start met Unicef. De IS Hilversum is de eerste school die geld opgehaald heeft: 488 euro. In het kader van Community and Services is een Halloween dance voor grades 6-8 (onderbouw) georganiseerd. Tickets waren 2 euro en een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar UNICEF. De ISH Bake Club organiseerde op 2 november -El Dia de los muertos (de Mexicaanse versie van Allerzielen)- een baking sale waarvan de opbrengst eveneens naar UNICEF gaat.

In de komende maanden gaan leerlingen van Groot Goylant webshops opzetten waarvan de opbrengst naar UNICEF gaat. Het St. Aloysius College gaat op 3 december schaatsen en de leerlingen laten zich dan sponseren. Ook de opbrengst van de kaartverkoop van de kerstgala's komt ten goede aan UNICEF Laar & Berg en International School Laren gaan gezamenlijk een Valentijsmarkt organiseren. 

In het kader van Community and Services op de IS Hilversum is een Halloween dance voor grades 6-8 (onderbouw) georganiseerd. 

Nog meer voor UNICEF: het St. Aloysius College heeft geschaatst. Voor elk rondje om de Jaap Eden baan haalden de leerlingen geld op voor het UNICEF project Can't Wait to Learn.

En de leerlingen mogen vanaf deze week plaatjes aanvragen bij de Kerst DJ. Ze kunnen een liedje als bel aanvragen, tussen de lessen in, voor 2 euro. En voor 5 euro geldt die bel dan de hele dag. Hoe leuk is dat! In totaal is er meer dan 4000 euro opgehaald!

In totaal is er meer dan 4000 euro opgehaald!

'Door ons aan UNICEF te verbinden horen we bij een grote organisatie die op mondiale schaal kinderen hulp geeft. Als scholengroep die International Mindedness en Creatieve Technologie als speerpunten heeft, vinden wij het belangrijk om ook impact te kunnen maken op plekken waar kinderen niet de onderwijsvoorzieningen hebben zoals wij die hier hebben. Wij dragen daar graag aan bij: leerlingen zetten zich in voor elkaar,' aldus Saskia Makker - Velthuis, bestuursvoorzitter Alberdingk Thijm Scholen.

Can't Wait to Learn

Soedan heeft gemiddeld 10 zonuren per dag, wat veel kansen biedt om met zonne-energie te werken. Drie miljoen kinderen in dit land kunnen niet naar school. Vaak zijn er geen scholen in de gebieden waar zij leven, of kunnen ze hun huis niet uit als gevolg van conflicten of overstromingen. Onderwijs via een tablet biedt daarom uitkomst. Via het project Can’t Wait to Learn leerden al ruim 5800 kinderen in Soedan al lezen, schrijven en rekenen.